Ta dig tiden att lyssna

Stor_tidenattlyssna.gif

Vi är ofta insnöade i våra egna liv. Vi är väldigt upptagna med våra egna tankar, funderingar och allt vi måste hinna med. Vi glömmer bort att se oss om och se andras behov av att bli sedda och lyssnade på.

Alla behöver någon som lyssnar. Och inte bara lyssnar, utan också hör vad vi säger. Någon som inte låter det egna mentala bruset komma i vägen. Någon som inte bara nickar instämmande när det känns mest lämpligt utan verkligen är närvarande där och då.

För det finns många som inte har någon som lyssnar. Som inte finns där. Som inte bryr sig om att höra.

Det måste ändras på och jag vill därför höja min röst.

För alla har rätten att bli sedda, förstådda och lyssnade på. ALLA.

Ingen ska behöva känna sig ignorerad/ointressant/mindre viktig än någon annan.

Det är inte mycket som behövs för att hjälpa en annan människa. Ibland är det ända som behövs att stanna upp. Titta personen i ögonen och lyssna. Förstå. Engagera sig. Bry sig.

Kanske är det en person framför dig som behöver hjälp. Där din närvaro kan vara helt avgörande. Kanske för hela den personens liv.

Vi måste bli mer medvetna och fundera över vår egen del i detta. Stanna upp och fundera. Lyssnar du och finns du där för personerna i din omgivning? För din familj? Dina vänner? De du bryr dig om? De du möter för första gången?

Lyssnar du? På riktigt?

Hur ofta är det inte som någon säger ”Hur är det?” och man svarar ”Tack, det är bara bra!” när det egentligen inte är så bra?

”På riktigt” innebär just att det är PÅ RIKTIGT. Och vi måste börja bli lite mer av det.

För vi människor är alldeles för ofta frånvarande. Jag vet inte hur många konversationer jag har haft där man ser att den andra liksom försvinner bort. Lyssnar inte. Hör inte. Är någon annanstans i tankarna.

Just då kanske vi inte orkar lyssna, för vi har alldeles för fullt upp med våra tankar om oss själva och vårt eget liv. Och det är okej. Vi gör alla så gott vi kan. Men jag tror att vi har mycket att vinna om vi lyssnar och bryr oss om andra människor. PÅ RIKTIGT.

Kärlek och POWERPEPP,

Marie_signature

Håller du med mig? I så fall skulle jag bli jätteglad om du delar med dig av denna text. Det är ett första steg mot en värld där alla har rätt att bli sedda, förstådda och lyssnade på.

Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s