Så vet du när det är dags att göra slut

göraslut_stor_ny

Förälskelsen är förbi. Det där pirret du en gång kände, det finns liksom inte kvar. Ibland känns det som att det istället har omvandlats till någon form av frustration, ilska och irritation. Du vaknar inte med ett leende på läpparna varje morgon utan ett “vill jag verkligen detta?”

Du funderar på om det kanske är dags att ta steget… att göra slut…

Det mest väntade här hade varit om jag skrivit att göra slut med din partner men jag vill med detta brev uppmärksamma oss på att detta inte bara gäller kärleken, det gäller lika mycket för andra delar i vårt liv.

Det där jobbet du bara vill spy på… Den där personen som suger energi från dig… Det där fejk-leendet du sätter på alldeles för ofta… Den där tröjan som du egentligen tycker är ful… Det där beteendet du vill bli av med…

Alla relationer och livssituationer vi har eller är i, vad det än gäller: Börja reflektera och fundera över om det kanske är dags att släppa taget?

Kanske har du utvecklats och fått upp ögonen för något annat? Kanske är det helt enkelt dags för en förändring?

Förändring är inget dåligt. Det är inte ett nederlag. Men ibland upplevs det som en skam att ändra på sig. Att man har gjort fel val, tagit fel väg eller tagit ett fel beslut. Om vi inte har hela livsplaneringen klar idag (helst redan igår) känner vi oss som losers. Men att bestämma sig för en sak och sedan tro att det ska vara så hela livet, det är helt åt skogen.

Om någonting inte känns bra för dig längre, om någonting i ditt liv suger energi från dig så är det ditt ansvar att göra någonting åt det. Det är alltid ditt ansvar. Det finns ingen annan som kan göra förändringen utom du själv (hur mycket vi än hoppas att det inte hade varit så).

 


 

Jag vill uppmana dig till handling.

 


 

Jag vill att du ska fundera över om det finns något i ditt liv som du känner drar energi från dig. Den sak du hade kunnat dumpa här och nu. Jag vill sedan att du skriver ner det första du kommer på. Skriv också ned hur det hade känts om du hade raderat detta ur ditt liv. Det kan handla om ditt kärleksliv, karriärsliv, dig själv, familjelivet, en dålig vana du vill bli av med. Whatever! I alla delar av vårt liv behöver vi stanna upp och fundera över om det är dags att rensa ut. En personlig livsdetox helt enkelt!

Dela sedan med dig av det du har skrivit, om inte i kommentarerna nedan, i alla fall till dig själv. Var ärlig. Var specifik. Var kärleksfull mot dig själv. Du är värd att ha sådant i ditt liv som GER dig energi och inte tvärtom.

Kärlek och POWERPEPP,
Marie

 

Annons

3 reaktioner på ”Så vet du när det är dags att göra slut

 1. Hej! Jag har varit här och ”hälsat på” flera gånger tidigare. Läst olika artiklar och har alltid tyckt de har varit välskrivna och innehåller många kloka ord. Men efter tre års sjukskrivning för utbrändhet har jag nu börjat titta på mitt flyktbeteende som du (och många andra) beskriver som något som måste bekämpas. Samtidigt skriver du och många fler att våga göra förändringar och lämna det som inte känns bra och stjäl energi. Hur hänger det ihop? För mig blir det väldigt motsägelsefullt. Hjälp!!!

  Gilla

  • Hej Sara och tack för dina ord. Jag känner verkligen precis som du, och vet att vi är många som kan känna oss vilsna mellan att släppa det som inte längre känns bra men att inte ”rymma” från problemet. Jag är ingen expert i ämnet så har egentligen inget korrekt svar men jag delar gärna med mig av hur jag tänker kring detta och hoppas att det kanske kan ge dig något.

   För mig handlar det om att titta på HUR jag väljer att gå vidare eftersom att det skillnad på att fly och att aktivt välja att släppa taget om något. Flyktbeteende handlar om att aldrig riktigt ta tag i problemet utan bara stänga inne det. Att aldrig möta rädslan eller problemet. Det beteendet menar jag inte är hållbart. Det gör att det ligger där inne och bubblar och man kan aldrig riktigt släppa det och gå vidare. Det är den stora skillnaden anser jag, själva sättet du ”gör slut” på. Man ska släppa sådant som inte längre servar en i sitt liv, men man ska inte göra det på ett sådant sätt att man bara flyr undan av rädsla, skam eller något annat eftersom att då kommer problemet aldrig att försvinna. Då har man aldrig gjort slut på riktigt. Då kan det påverka dig undermedvetet i lång tid framöver. Genom att aktivt välja att släppa taget om det och låta sig själv gå igenom den process och ge sig själv den tid det tar att bearbeta det, kommer det att sakta men säkert kunna släppa taget om dig på riktigt och ge dig en långvarig lösning istället för ett ”quickfix” som jag anser att flyktbeteendet är.

   Hoppas att mitt svar förtydligar hur jag tänker och att det är något som kan hjälpa dig. Skicka mig gärna ett mejl till marie@mariesvensson.com om det är något mer du funderar över. Önskar dig all lycka. Kram Marie

   Gilla

 2. Jag har haft flera olika omgångar av personliga livsdetox men har en hel del kvar 😉

  Det jag skriver upp idag är: MINSKA MITT INFORMATIONSINTAG. Jag vill minska mitt informationsintag i form av att sluta kolla sociala medier stup i kvarten, sluta kolla inboxen hundra gånger om dagen samt sluta slökolla på dåliga program som inte tillför mig något. Om jag gör detta kommer jag att känna mig friare, lättare och mer full av energi.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s