Den enkla vägen är inte alltid den rätta vägen

enkla vägen

Jag tror att vi människor drivs av känslor. Och av längtan. Känslor vi vill och behöver känna för att må bra.

För när allt kommer omkring är det inte vad vi gör som är det väsentliga utan det är känslan vi har när vi gör det vi gör, som är det viktiga. De känslorna som får oss att känna oss levande, tillfredställda och i harmoni med oss själva.

För allt vi gör och mår bra av gör vi just för att vi mår bra av det. Annars skulle vi inte göra det. Eller?

Tyvärr gör vi nog inte alltid de val vi själva mår bäst av. Allt för ofta tar vi beslut som inte känns bra men som ändå anses vara ”det rätta”. Men frågan är egentligen, rätt för vem?

Jag tyckte det var skrämmande när jag upptäckte att jag själv har levt så. Jag var inte alls medveten om det men jag har tagit många beslut och gjort saker som inte alls känts bra för mig. Jag har inbillat mig att det har känts bra för att det har känts som den enklaste vägen, men jag upptäckte att den enkla vägen är inte alltid den rätta vägen.

Man måste vara modig för att våga utmana sig själv att inte alltid ta den enkla vägen. Den där vägen som redan är förutbestämd. Vi sätter på vår GPS som tar oss dit vi ska enligt den ”rätta” vägbeskrivningen, men reflekterar vi någonsin om det är den rätta vägen för oss?

Ibland kanske vi kan strunta i vår GPS och köra på känsla. Våga köra på känslan. Våga lita på att du kommer hamna rätt ändå.

Jag vill leva utifrån MINA EGNA känslors behov. Jag vet vad jag vill, vad jag känner och vem jag är. Jag vågar lyssna. Jag vågar köra på känsla. Jag vågar svänga höger även om vänster är det mest ”lämpliga” och det mest kloka. Det alla andra hade valt. För jag är så trött på att bry mig om vad som anses vara ”rätt”. Känns det inte rätt för mig så är det fel. Så enkelt är det.

Vågar du lyssna? Vågar du köra på känsla? Vågar du stänga av din GPS?

Jag hade älskat om du delat med dig. Har du någon gång vågat ta en annan väg än den förutbestämda och enkla vägen? Hur kändes det?

Tack ännu en gång för alla kommentarer och feedback. De är guld värda 🙂

Kärlek och POWERPEPP,
Marie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s