Att följa sin intuition även om det känns läskigt

Mina tankar, känslor och mentalitet har alltid gått åt ett håll – åt det vänstra. Den vänstra hjärnhalvan är associerad med logisk och analytiskt tänkande. Det är den vänstra hjärnhalvan som är mästare på att placera saker i kategorier och den gillar när saker är satta i fack och är konsekventa och har ett typiskt ”nu-kan-vi-bocka-av-nästa-på-listan-tänk”.

I vår kultur lever vi ett typiskt ”vänster-liv” där vi uppmuntrar ett sådant här logiskt, allting-ska-vara-samma resonemang. I skolor har vi arbetat hårt med att stärka och bygga på den vänstra sidans mentalitetet som är att uppnå, uppnå, uppnå. Prestation, prestation och prestation.

Det som straffas och hamnar i kläm är vänsterhalvans kompis, högerhalvan.

I vår högra hjärnhalva finns vår intuition och kreativitet. Den är, till skillnad från den vänstra, mer baserad på den stora helheten istället för de små planeringsdetaljerna som man lätt fastnar i. Den högra hjärnhalvan är inte intresserad av logik eller över vad som borde vara rätt, utan mer vad som känns rätt.

Det som är det trixet med den högra delen och varför jag tror att vi ofta låter den vänstra styra är att det är enklare. Att följa en struktur, planering och logiska sammanhang är lättare. Det är läskigt och mycket svårare att vara ”högerstyrd” då det inte är lika säkert. Vi kan inte räkna ut saker, vi kan inte analysera det. Vi kan bara VARA i det. Och det är läskigt.

När jag förstod det här med vänster-höger var det lättare för mig att förstå varför mitt liv såg ut som det gjorde. Alla val och alla beslut jag tagit var alltid fattat utifrån min vänstra hjärnhalva, tryggheten.

När jag skulle hantera mina känslor var det mer ett ”dags för nästa”-tänk där jag bokade av känslorna som på en att göra lista. Jag arbetade inte med dem på ett sunt sätt och jag hade ingen balans mellan dem båda. Jag var helt vänsterstyrd.

Jag insåg att jag måste hitta ett sätt att balansera dem båda, för att kunna känna mer lugn och harmoni i min kropp och i mitt liv. Insikten, mixad med min vilja att förändra, gjorde mig peppad på att ta steg mot en förändring i mitt sätt att tänka.

För att komma närmare min högra hjärnhalvas skatt, började jag med att fråga mig själv vissa saker:

Hur kan jag få saker gjorda och ändå vara avslappnad och lugn?

Ställ dig själv denna fråga och invänta svar. Svaret för mig var att ändra mitt sätt att tänka. Jag bestämmer själv hur jag ska tolka situationer och händelser omkring mig. Jag stressade ofta upp mig själv genom att oroa mig över saker jag inte alls kunde påverka. Jag avdramatiserade tanken och släppte iväg den.

Situationer som tidigare stressat upp mig totalt gör inte längre det. Jag har lättare för att ta beslut som känns rätt och inte bara som är rätt (enligt normen). Jag blev mer bekväm i att inte ha allting planerat hela tiden, att inte ha en plan på allt och att ständigt ha kontroll över allt som händer i mitt liv.

Läxan jag lärt mig är att.

Förneka aldrig din intuition! Känns det rätt så är det rätt.

Jag menar inte att man ska dissa den vänstra delen av hjärnan, bara att låta den högra komma fram lika mycket och inte stänga inne den otroliga potential som gömmer sig där inne. Låt den titta fram och glimta i ljuset så kommer mer av dig att komma fram. Det är då du ser glimtar av vad du är duktig på, var din potential och drivkraft finns.

Och det tror jag är meningen med allt. Att låta det vackra i dig få komma fram.

Kärlek och POWERPEPP,

Marie

 

Kan du känna igen dig i veckans brev? Har du svårt att följa din intuition eller går du alltid efter det som känns 100 % rätt för DIG? Dela med dig av dina erfarenheter i kommentarerna och låt dina vänner signa upp dig på maillistan genom att dela denna länk.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s