Så blir du av med dina rädslor

Jag känner att vi människor allt för ofta lever i tvångströja.

Eller låser vi in oss själva i en bur.

I denna bur begränsar vi oss genom att sätta upp mentala hinder och blockeringar. Vi tror vi är trygga där inne men vi är otrogna livet när vi begränsar vår potential och inte låter oss blomma ut ordentligt. Vi hindrar oss själva och stannar kvar i rädsla. Men för att växa måste man vara modig.

Man måste ha modet att våga leva för att kunna leva fullt ut.

En rädsla jag alltid har haft är rädslan för att tappa kontrollen (som jag tror det finns andra som känner igen sig i?). Rädsla över att inte veta hur mitt liv kommer se ut. Att inte planera. Att inte bry mig om allt in i minsta detalj. Att släppa taget. Att våga vara okontrollerad och gå utanför boxen. Det är något jag har jobbat mycket med men nu har jag äntligen lärt mig att släppa kontrollen och det känns så skönt. Det är en sådan lättnad. Jag mår mycket bättre när jag slipper lägga energi på detta. Jag säger inte att det är lätt. Men det går. Om du bestämmer dig.

Jag tänker inte leva ett liv styrt av rädslor. Att låta något påhittat (som faktiskt mentala blockeringar är) stå i vägen för vad jag egentligen vill och vad jag VET att jag kan göra, det tänker jag inte gå med på.

Det mitt hjärta längtar till och som min själ suktar efter, det ska jag ha.

Självklart är det omöjligt att undvika rädslor, de dyker upp hela tiden på ett eller annat sätt. Men det är mitt val om jag vill lyssna på dem eller inte. Det är mitt val om jag vill låta dem ta överhanden. Fuck Your Fears är titeln på en inspirationsföreläsning med Johannes Hansen och det är precis så jag tänker. FUCK ALL MY FEARS! Ni ska inte få styra mitt liv. Nej och hejdå!

Med denna bloggpost och mailutskick vill jag väcka en tanke. En tanke om att våga möta rädslan för vad det än må vara. Blunda inte för den, lys upp den och våga titta. För det är först då du verkligen kan släppa taget.

Det kan vara rädslor om att våga släppa in människor nära inpå i ditt liv… Rädslor om att du inte klarar av det där arbetet, utbildningen eller uppgiften… Rädslor om att du inte ska räcka till… Rädslor om att inte bli omtyckt, älskad eller respekterad.

Men sanningen är: Du klarar det. Du fixar det. Var inte rädd!

Kärlek och POWERPEPP,
Marie

 

* Har du någon rädsla du brottas med just nu?

* Har du några tips på hur man lyckas bli av med envisa rädslor?

Dela med dig av dina erfarenheter i kommentarerna och låt oss hjälpa varandra.

 

6 reaktioner på ”Så blir du av med dina rädslor

 1. Tack för pepp! Har själv precis tagit steget och sagt upp mig från mitt jobb utan att ha något nytt. Väldigt skrämmande att inte ha kontroll så den ultimata utmaningen för mig. Men jag kände att jag var tvungen att bryta för att kunna/våga/orka och göra det jag verkligen vill och satsa på det helhjärtat. Såklart jag tvivlar ibland om jag tagit rätt beslut, blir rädd och ser alla hinder och problem. Men min magkänsla säger mig att allt kommer ordna sig & jag känner mig fri på ett sätt jag aldrig känt förut!

  Gilla

  • Underbart! Inte att sluta jobbet i sig utan att du följer din inre röst och det som KÄNNS rätt för dig. Och att du vågar ta steget. Inspirerande och starkt. Tack för ditt pepp! Kram Marie

   Gilla

 2. Hej!
  Jag känner verkligen igen mig i det du skriver. Nu efterhand förstår jag att man inte behöver vara ”perfekt” för att lyckas med livet. Jag behövde verkligen detta mailet 🙂 tack så mycket!

  Gilla

 3. Hej! Tack för ett peppigt mail! Jag har faktiskt en rädsla som jag haft länge som jag jobbat aktivt med att få bort. Rädslan att rodna! Jag har alltid talat mycket inför grupp och har inga problem med det egentligen, men för typ ett år sedan började ja märka att ja rodnade oftare och oftare. Det blev så illa att jag blev besatt av rädslan att inte rodna och slutade tala inför grupper. Men för typ två månader sen bestämde jag mig att denna rädsla ska inte få styra mitt liv och mina studiet. Skit i om ja är röd som en tomat – ja ska tala ändå!! Så jag tog varenda möjlighet att tala inför grupp och satte ett krav på att ja ska ställa minst en fråga eller kommentar på varje föreläsning, seminarium eller presentation ja gick på. Jag blev röd, jag gjorde bort mig och jag hade ångest. Men NU – nu kan jag äntligen tala inför en grupp utan att bli röd. Bara för att jag pushade mig själv och inte lät rädslan ta över!! Jag tycker det är väldigt viktigt mail Du skickade idag – tack!!

  Gilla

  • Hej och tack för ditt inlägg! Starkt av dig att utmana dig själv och jag tror det är många som kan känna igen sig i just denna rädsla om att tala inför en grupp. Så tack för dina ord och fortsätt utmana rädslorna 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s