Vad fan håller du på med? Vem tror du att du är?

Vissa dagar känner man sig minst i världen. Dessa dagar känner man att allt man gör och allt man planerat för sig själv känns helt meningslöst. Den lilla rösten ”SJÄLVTVIVEL” kommer till oss som en elak och ond demon och skriker ”Vad fan håller du på med!? Vem tror du att du är?!”.

Alla har vi varit där.

Men hur tar vi oss därifrån?

Först och främst, se till att ha människor omkring dig som stöttar dig och som du känner dig trygg med. De som pushar dig, peppar dig och som säger till dig att ”Du fixar detta!” när du själv känner för att ge upp och bara skita i allt.

Dock kan inte hela ansvaret läggas på människorna du har i din närhet. Du måste också hjälpa till. För saken är den att vi aldrig helt kommer att kunna sluta tvivla på oss själva.

”Gör jag rätt nu? Ska jag göra så? Är detta verkligen rätt beslut?”

Alla tvivlar på sig själv ibland. ALLA.

Felet ligger i att vi tror att vi har misslyckat när vi känner så. Vi tror att vi är sämre än alla andra. Att det bara är du i hela världen som känner så här.

Därför slutar vi peppa och pusha de personer vi tror inte behöver det. Så även oss själva. Vi tror att de som utåt sett är starka, självsäkra och trygga, de klarar sig. Men dessa personer behöver också stöttning och uppskattning. Som sagt, ALLA tvivlar på sig själv ibland. Men hos vissa syns det inte tydligt utåt.

Är du en sådan person?

Var då aldrig rädd för att ge bort en komplimang för mycket. Eller en kram, en klapp på axeln, ett ”Fan va bra du är!” utan tron om att personen redan vet det eller att personen redan är tillräckligt stark och självsäker och inte behöver höra det.

Alla behöver höra det. Och känna det.

Så även du.

Kärlek och POWERPEPP,

Marie

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s