Den besatta eftersträvan på livsbalans

Jag är trött på det perfekta livet. Trött på förberedda matlådor, den perfekta outfiten, det smulfria bordsunderlägget. Den prydliga vardagen där allt är i en perfekt balans. Där livspusslet går ihop helt enligt anvisningarna. Inga bitar som fattas. Inga bitar som är ojämna. Inga bitar som inte passar in.

Denna jakt på balans skapar stress. När saker inte blir som vi tänkt slår vi på oss själva. Vi faller ihop och tycker att vi är värdelösa. Att vi inte klarar av att ”få ihop det” och balansera upp alla delar lika bra som alla andra verkar göra. Vi blir helt förblindande av denna eftersträvan att vi glömmer bort det viktiga. Att leva. Vi blir så inrutade så vi till slut tappar all spontanitet. Modet försvinner. Ingenting händer. Saker dör ut. Vi missar möjligheter, situationer och händelser som flyger förbi oss för vi ser det inte. Det kan vara något oplanerat, något annorlunda, något vackert. Något som vi egentligen älskar men vi är för upptagna. För ett pussel lägger sig inte själv.

Jag tror inte vi dör om vi lägger ner pusslandet. Jag tror snarare livet hade blivit charmigare. Lite galnare. Lite härligare. Lite mer liv i livet.

Jag vill inte pussla mer. Jag vill inte förlora den sanna glädjen i att göra det jag älskar för att få ihop alla andra delar. Och jag vågar erkänna. Jag klarar inte heller av det. Jag kan inte få alla delar jämna, bra, okej eller lagom. För när allt är jämnt, bra, okej och lagom finns ingen energi att göra saker helhjärtat, passionerat och med wow-effekt. Priset vi betalar för jakten på den perfekta balansen är att vi aldrig riktigt satsar helhjärtat och fullt ut på det vi innerst inne vill.

Därför struntar jag i strävan på livsbalans. Jag skapar min egen vardag och där är det obalans. Där är ingenting lagom och ingenting jämnt och smidigt. Det finns inte alltid lösningar på allt, det finns inte en manual eller ett recept att följa. Men det gör ingenting. Jag skapar min egen manual och hittar mina egna svar under resans gång.

Jag faller hejdlöst ner i ovisshet, men med en stark tillit till att mitt liv blir precis så som det ska vara. Och med den bästa guiden av dem alla, min kropp och mitt hjärtas röst.

Kärlek och POWERPEPP,

Marie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s