Brevet till mig själv

Idag vill jag dela med mig utav en fantastisk text som inspiratören Olof Röhlander skrivit i sin bok ”Bli en vinnarskalle”. Det fungerar som ett brev till mig själv som jag (och förhoppningsvis ni också) kommer att ta med sig in i det nya året.

”Jag drar ett streck i sanden, här och nu. Hit men inte längre. Det som varit okej innan , är inte okej längre. Nu är min tid. Det här är mitt liv, inte ditt. Negativ energi har inget i mitt liv att göra. Jag bryter mig fri och går min egen väg. Jag litar på mig själv.

Inget som livet placerar i min väg skrämmer mig längre. Jag lever min dröm eller är på väg emot den, det finns inget annat. I varje situation finns ett val.

Jag är en stolt människa, ingen dörrmatta som andra kan torka fötterna på. Jag står upp för mig själv. När andra tvekar tar jag ett steg fram. När andra tittar bakåt blickar jag framåt. När andra ger upp letar jag nya lösningar. När andra viker ner sig står jag rakryggad. Bättre att göra någonting än ingenting.

Allt jag varit med om i livet omvandlar jag till bränsle, energi och konstruktiv målmedvetenhet. Det som hänt mig har inte knäckt mig, bara gjort mig starkare. Jag går med huvudet högt.

Mitt liv avgörs inte av mitt förflutna, utan av mina val. Bättre att lägga tid på att skapa något nytt än att försöka laga något som gått i tusen bitar.

Jag har bestämt mig. Jag vill leva ett liv som jag är stolt över. Jag har styrkan att börja om igen. Jag vet vad jag vill.

Jag ska bli det jag är född till att bli. Jag orkar, jag kan, jag vill. Jag känner energin komma. Allt jag behöver finns inom mig. Rak i ryggen. Stolt och glad.

Det här är min tid. Mitt år. Det här är mitt liv!”

 

2 reaktioner på ”Brevet till mig själv

  1. Hej Marie! Tack för dina powerpepps. Speciellt det här brevet. Det talar direkt till mig. Jag står inför en stor och viktig förändring 2014, då jag ska vidareutbilda mig till avspännings- och stresspedagog. Kunskapen kommer jag ha nytta av i min kursverksamhet. Jag anordnar kurser där jag lär ut att göra egna naturliga hudvårdsprodukter. Jag har sett hur mina kursdeltagare ibland har svårt för att vänta på att temperaturen på deras salvor ska gå ner eller upp, eller på att de eteriska oljedropparna ska droppa ner i deras salvor. Många är så stressade att de vill hjälpa dropparna ut, de skakar på flaskan och har liksom inte tid att vänta. Medan en del andra bara är här och nu, och ser ut att njuta av stunden som den är. Det är detta jag vill lära ut – att vara här och nu medan du gör något du tycker riktigt mycket om. Mindfulness in action, med andra ord!
    Tack och ha en riktigt skön God Jul!
    / Eva Winje Algehov

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s