Val du gör idag formar din framtid. Gör varje dag till ett vackert minne

För er som har missat det så öppnar jag varje dag en ”lucka” i POWERPEPP-kalender. Detta gör jag på POWERPEPP-brevets Facebook. Det är en inspiration till att varje dag må lite bättre, få mer energi och peppa sig rejält inför det nya året. 

Denna veckan delar jag med mig utav dagens lucköppning i er inbox så att ni som inte följer POWERPEPP-brevet på Facebook också får ta del utav det.

Idag är det onsdag, imorgon är det torsdag, det är det för alla. Skillnaden är dock hur vi ser på dagen, hur vi agerar och ställer oss inför de val och utmaningar vi står inför.

Vill vi kämpa oss svettiga och ställa oss på tvär inför det som är? Eller kan vi försöka ändra vår inställning och göra någonting bra utav det?

Du har valet att göra dagen till ett vackert minne eller till ett dåligt. Ingen annan. Bara du.

Ofta väljer vi den lätta vägen. Vi flyr. Vi flyr från dagen och lever antingen i dåtid eller i framtid. Det är en vanlig sjukdom bland oss människor. ”Förnekelse-av-nuet-sjukan”.

Jag har själv varit mästare i att förneka nuet. Att leva någon annanstans än här och nu. Jag har hopplöst ramlat ner i drömmarnas värld och blivit bittrare och bittrare på livet när det inte blev som jag ville. Efter ett tag kom jag på; det fungerar inte. Det blir bara värre. Det blev en tvärtomeffekt när jag lever mitt liv i framtiden.

Jag menar inte att man ska sluta drömma, absolut inte. Jag menar att vi ska sluta fly verkligheten. Sluta fly för det som är just nu.

För det är endast i nuet förändring kan ske. Vi kan inte förändra vår historia men vi kan förändra vår framtid. Om vi gör valet idag. För framtiden skapas inte imorgon, den skapas och formas utav val du gör idag. Därför är det så viktigt hur du lever ditt liv just nu.

Struntar vi till exempel i något idag är sannolikheten hög att vi gör det imorgon också. Skjuter vi upp något idag är risken stor att vi skjuter upp det imorgon också. Lever vi inte som vi vill idag, kommer vi inte att göra det imorgon heller.

Val du gör idag formar din framtid. Gör varje dag till ett vackert minne.

Kärlek och POWERPEPP,

Marie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s