Det där som gör mig alldeles varm inombords…

Har du någon gång upplevt ett sådant speciellt tillfälle då man för ett ögonblick blir helt förstummad och förlorad ifrån det som sker runt omkring? De ögonblick då tiden bara stannar upp och allt inre tankepladder tar paus och upphör att leda oss till en annan plats än den vi befinner oss på här och nu? Känslan vi får går inte att förklara med ord. Det är som en varm känsla av tacksamhet som sprider sig genom hela kroppen.

Den kan komma upp när vi tittar på någon vi älskar, när vi tänker på en speciell händelse som betytt mycket, när vi ser tillbaka på fina stunder vi har upplevt, särskilda minnen, drömmar eller annat. Den här djupa känslan av välmående.

I den känslan finns ingen stress, oro eller ångest. Bara ren tacksamhet och lycka.

Tänk på de gånger du har tittat på den du älskar utan att säga att du gör det. Tänk på de gånger du har struntat i att göra något du egentligen vill för att du inte har tid. Tänk på de gånger du har hoppat över att ringa eller skicka det där sms:et för att du inte tror att det är så viktigt. Tänk på de gånger du har ignorerat en dröm du har för att du tror att det ändå aldrig kommer att hända.

När du tänker på dessa tillfällen, får du då en varm och djup känsla av välmående? Tacksamhet? Lycka? Skulle inte tro det.

Varför väljer vi då att ägna mer tid åt dessa känslor än de som gör att vi känner oss sprudlande, passionerade och fulla av liv?

Fundera på det en stund och dela sedan med dig. Om inte på bloggen, i alla fall till dig själv. Ägna dig en stund åt att reflektera över hur du kan frambringa mer välmåendekänslor i din kropp och mindre av det andra.

För livet är banne mig för kort för att uppleva passion och livsglädje FÖR SÄLLAN!

Kärlek och POWERPEPP,

Marie

5 reaktioner på ”Det där som gör mig alldeles varm inombords…

 1. Bra fråga! Varför väljer man inte dessa stunder som betyder lycka för en själv oftare. Man tänker för mycket på andra och vad andra ska tycka och tro, istället för vad man själv mår bra av. Eller man skriver jag… menar ju så klart Jag..
  Se in i dessa stunder av lycka, vad gjorde mig lycklig och varför och försöka återskapa den känslan igen och igen för att må så bra som jag bara kan!
  Säger också TACK! för dina powerpepps! Det gör att jag får fundera lite och reflektera över hur jag vill ha det i mitt liv!
  För livet är verkligen för kort för att inte uppleva passion oftare!!
  Tack!

  Gilla

  • Det är nog som du säger, vi tänker på tok för mycket på hur saker uppfattas av andra. Sedan tror jag även att vi är mer ”inlärda” i att det är mer normalt att känna de där jobbiga sakerna och fokusera på dem än de som vi känner oss passionerade inför. Man får ju inte ta i för mycket och vara ”för glad” i lilla landet lagom 😉

   Gilla

 2. Tack för dina inspirerande powerpepps! Jag ska verkligen ta det du säger in i hjärtat och varje morgon, och kväll, återskapa de stunder då jag har känt den där härliga, sprudlande känslan av att jag älskar livet! För det är i de stunderna som jag känner den totala tillfredsställelsen. Att vara helt i nuet och känna tillit till att bli buren och vägledd på ett sätt som hjälper mig att bli den jag är ägnad att bli, och att jag älskar livet. Tack än en gång!

  Gilla

 3. Som ni säkert redan förstått är skrivandet en sådan grej för mig. Jag har inte förstått det innan, men när jag öppnade ögonen såg jag att det var när jag skrev och fick ur mig det jag har inom mig, ner i textform, som jag kände mig tillfredställt, glad och sprudlande. Så det är en av mina stora passioner i livet som jag aldrig kommer att sluta med. Så nu vet ni det 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s