Är livet en tävling?

Snabbhet är inte alltid den bästa lösningen men i vår tid av jäkt och hets blir allt en kapplöpning mot klockan. Att göra så mycket som möjligt på så lite tid som möjligt verkar vara det som alla eftersträvar. När vi skyndar genom livet och försöker få in så mycket som möjligt på varje dag, timme och minut kommer vi till slut till en bristningspunkt. En punkt där det sätter stopp.

Jag tycker det är hög tid att bromsa ner och att utmana vår fartblindhet. Jag menar inte att jag är emot effektivitet, utveckling och att man kan göra många saker, det jag menar är att vår besatta eftersträvan att göra mer och mer på allt kortare tid har gått för långt. Det har blivit en tävling. Den som hinner med mest vinner. Frågan är egentligen vad man vinner? Utbrändhet, mental utmattning, olycka och sjukdom kan vara priset. Jag ställer mig då frågan; är det verkligen värt det?

Vi framspolar livet och vi har inget tålamod till att vänta. Man går på snabbdiet istället för att ändra sina matvanor på ett sunt sätt, man tar en snabbkurs istället för att lära sig kunskapen från grunden… och så vidare… Sedan klagar vi på att vi lever så här. Att det är stressigt, mycket att göra och mycket att stå i. Vi är missnöjda med våra hektiska scheman, men vad gör vi egentligen åt det?

Det handlar om hur DU vill att DIN vardag ska se ut. Det handlar om att prioritera och värdesätta det som är viktigt för dig. Det är ingen annan som bestämmer hur din dag eller ditt liv ska se ut. Det är bara du. Du har makten att förändra det du inte är nöjd med. Bara du, ingen annan.

Kärlek och POWERPEPP,

Marie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s