Var den du är. Hela du är vacker.

vardenduär

Hej mina vänner!

Detta inlägg kommer att handla om något som är så otroligt viktigt. Jag vill verkligen att du tar dig tiden att läsa, reflektera och ta till dig av det jag skriver.

Jag kan knappt förklara med ord hur mycket denna insikt har betytt för mig, men jag ska försöka och jag uppskattar något oerhört om du vågar ta upp detta för diskussion, prata med dina vänner, familj eller någon annan du känner du kan prata med. Kontakta mig gärna och kom med tips, råd och berätta om dina erfarenheter. Ingen av oss är fullärd och det hjälper så mycket att höra andras historier. Vi måste dela med oss mer. Så vi förstår att vi inte är ensamma.

Det jag tänkte snacka om handlar om något jag kallar för ”Skuggan”. Namnet kommer från en bok jag har läst som jag verkligen rekommenderar! Den heter ”Skuggeffekten” och är skriven av Chopra, Ford och Williamson.

Vad innebär då ”Skuggan”?

Skuggan är något som existerar inom oss alla. Skuggan representerar de sidor hos oss själva som vi förnekar, men som ändå styr vårt liv. Skuggan kan ses som ”fel”, dåligt, ont och är något vi skäms för.

Skuggan ger sig till känna varje dag. Det är skälet till att vi blir rasande på vår partner för ingenting, att vi skriker åt våra vänner eller vår familj och att vi saboterar för oss själva gång på gång.

Skuggan är ”det där som finns  inom oss med som vi inte kan sätta fingret på”. Den gör oss obekväma, rädda och sätter upp spärrar för oss.

Ofta vågar vi inte titta på skuggan. Vi är rädda för att kolla ordentligt för vi vill slippa skämmas eller bli generade. Det känns som att vi blottar oss alltför mycket när vi gör detta men sanningen är den att det är genom att förneka skuggan som vi stärker den.

Skuggan kommer inte att försvinna, det  är en del utav dig. Det är när du accepterar den, tar upp den till ljuset och kan se det fina i att den finns där som du kan se syftet med att den finns där från början.

Skuggan är som det låter, något som förföljer oss. Den är med oss hela tiden. Du vinner mycket på att bli vän med den istället för att kriga mot den i varje situation.

Det kanske kan låta lite luddigt och flummigt så jag ska försöka konkretisera det hela lite mer genom att dra en parallell till mig själv.

För ett tag sedan betraktade jag något inom mig själv som jag hade undvikit därför att det gjorde för ont.

När jag väl tittade fick jag en oväntad överraskning. Istället för att avsky mig själv fick jag en medkänsla, för jag förstod hur svår smärtan måste ha varit och hur illa den har gjort mig.

Det är lättare att välja den enkla vägen och blunda men denna gången valde jag att inte göra det. Jag tittade på mig själv på riktigt, jag var otroligt rädd men jag hade bestämt mig. Jag tänker inte gömma mig. Alla mina sidor är värda att synas. Ingen del av mig är ful, smutsig eller dålig. Hela jag är vacker.

När vi uttrycker enbart de sidor av oss själva som vi tror kommer att garantera att vi blir accepterade av andra, undertrycker vi några av våra mest värdefulla drag. Skuggan är inte något dålig, det är ofta där vårt driv, engagemang och unikhet ligger. När vi trycker undan dessa dömer vi oss själva till en tillvaro av upprepningar av samma gamla drama med samma gamla manus. Det säkraste sättet att förverkliga vår potential som människor är att återkräva de delar av oss som vi har förvisat till skuggan. Ta upp dem till ljuset! Se på dem. Var tacksam för dem. De är en del av dig.

Och om vi alla står för att vi har dessa sidor, det är då det kan göra skillnad! Att vi har sidor vi skäms över, att vi inte känner oss perfekta, att vi ibland känner oss som världens största bluff och att livet känns skit. Att livet även har en baksida, att framgångar inte alltid är så perfekta som de kan verka på ytan. DET ÄR SÅ VIKTIGT att vi visar att det alltid finns två sidor av samma mynt. Det är då vi kan nå varandra. För vi är alla av samma. Vi är alla människor.

Med kärlek,

Marie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s