Varför faller inte pusselbitarna på plats?

I dagens stress och jäkt är det så viktigt att göra rutin i att stanna upp sig själv i vardagen. Dagarna bara går och du jobbar på dag ut och dag in. Helt plötsligt har det gått en månad, sedan flera år och till slut blir det tvärstopp och du tänker ”Vad hände här egentligen?”.

Det är endast när du stannar upp och tar dig tid för dig själv och struntar i allt som sker omkring dig som du kan få pusselbitarna att falla på plats i ditt egna livspussel.

Föreställ dig att du står på en tyst plats mitt ute på en äng och skriker rakt ut. Det ekar och du hör din röst, men den minskar och minskar i omfång och till slut försvinner ljudet. Det är bara du som står på ängen så därför är det bara du som kan höra din röst.

Först hör du din röst väldigt högt men sedan avtar ljudet mer och mer för att till slut försvinna helt. När du står på ängen själv kan du lyssna till detaljerna i ordet du säger, du kan höra allting. Minsta ljud, minsta rörelse kan uppmärksammas.

Föreställ dig nu att det finns fler personer på denna äng som också står och skriker. Du har nu svårare att höra din egen röst och du blir mindre och mindre uppmärksam på ditt ord, ditt tal och ordets rörelser.

Ekot från din röst försvinner mer och mer i ljudet av andras. Ju fler personer som skriker desto mindre hör du dig själv.

Det kommer alltid att finnas saker som distraherar dig från att lyssna på dig själv, men det är ingen ursäkt till att inte göra det. Ditt inre kommer att skrika på dig tills du hör och rösten kommer inte att försvinna förrän du tar den på allvar. Ditt sinne kommer att kännas som en stormig tornado och du kommer att känna dig vilsen, förvirrad och ledsen. Detta är för att du ska börja lyssna. Inåt och inte utåt. Om du låter dig distraheras av andras ekon, ord och åsikter kommer du att gå vilse. Dina pusselbitar kommer inte att passa ihop och du kommer att förlora dig själv i jakten på andras lycka.

När stannade du upp senast? Försök att vid minst ett tillfälle denna vecka ta dig tiden att reflektera över det du sysselsätter ditt liv med. Trivs du med det du gör? Gör du det för att DU vill det? Finns det någonting som tar mycket energi från dig? Någonting som gör dig ledsen? Någonting som inte känns riktigt bra? Våga ställ dig dessa frågor och ta dig tiden att fundera över vad det är som hindrar dina pusselbitar att falla på plats.

”Sanningen är den att du alltid vet vad du ska göra. Det svåra är att våga göra det”

Kärlek och POWERPEPP,
Marie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s