10 tecken på att du bör kolla efter ett nytt jobb

Känner du att ditt arbete inte längre gör dig lycklig? Funderar du på om det är dags att testa något nytt? Ställ dig dessa 10 frågor för att se om det är dags att ta steget.

 1. Känner du oftast att du bara vill glida igenom dagen och önskar att du vore någon annanstans? Går du hela dagarna och längtar tills du kommer därifrån kommer det bli svårt att trivas en längre tid.
 2. Ser du tiden du är på ditt jobb endast som en ARBETSdag? (Förresten gillar jag inte ordet ARBETSdag, det känns jobbigt redan där). Ett arbete ska vara mer än bara ARBETE. Det innefattar allt från arbetsmiljö, fikarasterna, småpratet och hur du mår tillsammans med dina kollegor.
 3. Är du enbart på ditt arbete för pengarnas skull? Om man känner att man inte bryr sig om det man gör utan man gör det endast för att få pengar, kommer du ha svårt att trivas en längre tid.
 4. Gör ditt arbete dig ledsen, nedstämd och irriterad? Påverkar ditt jobb dig negativt i privatlivet? Är du alltid trött och orkeslös när du kommer hem? Glöm aldrig att ditt välmående kommer alltid först. Din hälsa är alltid viktigare än ett jobb.
 5. Har du roligt på ditt jobb? Att känna glädje på sitt jobb är A och O.
 6. Trivs du med dina arbetskompisar/kollegor/partners? Som sagt, ett arbete är mer än bara ett arbete. Det är allt runt omkring och att må bra med de man jobbar med är högst väsentligt.
 7. Känner du att du får vara dig själv? Känner du dig respekterad för den du är? Värdesätts dina personliga egenskaper?
 8. Känner du att du är viktig? Att känna sig betydelsefull är viktigt för vårt välmående, både privat och på vårt arbete.
 9. Tillåts du att glänsa? Får du möjligheter att visa vad du kan? Får du utlopp för din kreativitet och kompetens?
 10. Känner du dig stolt över det du arbetar med? Kan du ärligt stå upp för ditt arbete och det du gör? Är du stolt och pratar mer än gärna om ditt jobb med andra?

Jag har varit på platser där jag hatar att vara på. Jag har ”stått ut” för att jag kände att jag måste. Men vad är detta måste? Det är aldrig någon som kan tvinga mig att göra något jag inte vill. Jag har ett eget val.

Därför bröt jag en gång upp från ett arbete efter bara en enda ARBETSdag eftersom jag mådde så dåligt både när jag var där och efteråt när jag kom hem. Jag kände ett otroligt obehag och vantrivdes direkt. Mitt inre skrek: ”NEJ du kan inte vara här!”. Så jag valde att inte komma tillbaka igen. Jag var så stolt över mig själv. Vilket bra beslut.

Stanna upp och tänk efter var du står idag. Tänk efter vad du fyller dina dagar med. Fyller du bara dem med något för att de ska ta slut eller gör du det DU mår bra av, det DU vill och det DU älskar?

Ibland kan det vara svårt att urskilja för vems skull man gör saker och ting. Du kanske gör vissa saker för att du tror att det är det rätta. Att det är så det ska vara för att du ska passa in och bli accepterad av andra. Fuck that säger jag.

Fyll dina dagar med liv och inte ditt liv med dagar. Och sluta aldrig att göra sådant du mår bra utav. Sådant som får din själ att sparka bakut. Strunta i allt runtomkring. Det är det som sker inom dig som betyder något.

Om man känner att intresset inte finns för det man gör eller om man vantrivs med det man sysselsätter sig med, då kanske man ska fundera på att gå vidare och leta efter något annat.

Var inte rädd för att utforska. Bry dig inte om vad andra ska tycka. Det är ditt liv och din framtid. Du är värd att känna glädje, lycka och tacksamhet varje dag. Nöj dig inte med mindre.

Kärlek & POWERPEPP,

Marie

Känner du igen dig? Har du någon gång “brutit upp” med ett arbete för att det inte har känts rätt? Jag vill gärna höra om dina erfarenheter och tankar i kommentarerna 🙂

4 reaktioner på ”10 tecken på att du bör kolla efter ett nytt jobb

 1. Jag har lämnat i tid, och jag har lämnat för sent… Faktiskt fick jag lämna för att kroppen strejkade och la mig på soffan, när jag klampat på trots alla varningssignaler. Hade jag lyssnat noga hade jag förstått redan dag 1. Jag hoppas och tror att jag lärt mig ”läxan”..

  Dra redan efter första dagen – FAN vad bra du är:-)

  Gilla

 2. Jag vantrivdes på ett jobb jag hade. Hade höga förhoppningar om det när jag började och tänkte att nu, nu ska det hända saker. Istället blev jag satt på ett monotomt arbete som ett barn troligen klarat minst lika bra.

  När jag insåg att jag var fullärd efter en vecka och kunde jobbet bättre då än hon som jobbat där i 2 månader var det dags att börja leta annat. Efter att det gått så långt att jag utvecklade ångest som gav mig i princip konstant yrsel (detta ca 1 mån in) kände jag att det fick vara nog. Jag fick inget annat jobb då så jag sa upp mig och tog en kurs på universitetet istället. Dåligt med pengar men det var det bästa jag gjort! Den kursen gjorde även att jag fick det jobb jag har idag, ett jobb där jag utvecklas och uppskattas varje dag och har fantastiska kollegor.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s