”Äh, jag gör det imorgon istället…”

Vi människor klassar ärlighet som en viktig egenskap. Är någon oärlig mot oss blir vi besvikna och ledsna, men hur är det om den personen är Du? Håller du dina löften till dig själv?

Har du någon gång tänkt på något du vill göra, men aldrig har gjort? Har du någon gång sagt till dig själv: ”Jag ska börja göra mer utav det.. Mindre utav det.. Jag ska börja att göra det..” men du har aldrig gjort det?

Vi skjuter ofta upp grejer och vi verkar tro att det blir lättare att göra det imorgon. Men så är det inte. Det blir snarare svårare och svårare för varje dag som kommer. Har man skjutit upp det en dag är det lättare att göra det en dag till, en dag till och ännu en dag till. Till slut så skiter man i det.

Och vad har man då gjort?

Man har inte varit ärlig mot sig själv och man har inte respekterat sina innersta önskningar. Man har bortproriterat sina behov för att man inte orkar. Man vet inte hur man ska göra så då skiter man hellre i det än att försöka göra någonting åt det. Man ska vara ärlig och respektera andra, men hur ska vi kunna göra det när vi inte är ärliga och respekterar oss själva?

Jag tänkte på detta häromdagen då jag gick förbi ett café som hade en tavla med texten ”Carpe diem”. Fin text. Men vad betyder den egentligen och lever vi verkligen efter det?

Hur vill du fånga din dag? Hur vill du forma din dag? Du har fått en gåva, tid, en dag att göra precis vad du vill med. Låt inte orden bli bara bli tomma löften.

Vi har många gånger lätt för att säga att vi lever livet som vi vill, men om vi stannar upp och tänker efter så märker vi fort att det inte alltid stämmer. Vet vi överhuvudtaget vad det innebär?

En bra start är att börja vara ärlig mot sig själv. Lyssna inåt och inte utåt. Gör sådant du älskar att göra. Det du blir glad av och gör det varje dag. Det är i nuet och idag du kan växa som människa. Inte imorgon. Så bestäm dig för att hoppa ut ekorrhjulet, börja vara ärlig mot dig själv och sluta skjut upp saker.

Hade du tänkt skriva det där brevet? Ringa det där samtalet? Säga upp dig från jobbet? Bjuda in en gammal vän på fika? Besöka din gamla mormor? Vad det är kan tänkas vara, gör det!

Det behöver inte vara något stort. Det är de små stegen som ger de stora resultaten. Jag har till exempel bestämt mig för att ringa ett viktigt samtal idag. Jag har skjutit upp det, men idag ska jag göra det.

Du hinner inte göra allt idag men gör en av alla de saker du vill. Sen gör du en annan imorgon och en annan nästa dag. Tillslut kommer du att gjort massa saker du inte hade gjort annars och du har utvecklat dig som människa och tagit makten över ditt liv.

Läs, fyll i och få inspiration: Vad jag vill göra men aldrig blir färdig till.

vadjagvillgöramenaldrig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s