Vad hos dig själv gömmer du?

hide

Alla har vi sidor som vi gillar respektive inte gillar hos oss själva. Har du någon gång funderat varför de dåliga sidorna är just ”dåliga”?  Är dom verkligen så hemska eller kan de omvandlas till någonting bra?

För att kunna utvecklas måste man våga blotta sig själv. Totalt. Man måste våga se alla sidor och inte gömma undan vissa och låtsas att de inte finns. Gör man det så puttrar det till slut över och då kan de göra inverkan på helt andra saker.

Vi har lätt att förknippa vissa egenskaper och drivkrafter som negativa. Mycket för att de låter väldigt egocentriska. Jag till exempel har en sådan här ”dålig” sida som man egentligen inte får lov att ha. Men jag har den och jag måste få utlopp för den. Det är mitt behov av att bestämma. Jag älskar att bestämma själv och hatar när andra säger till mig vad jag ska göra, hur jag ska göra och så vidare. Jag känner mig bekväm när jag håller i trådarna och lägger de sista pusselbitarna. Detta gäller främst i mitt professionella jag. MEN, får jag inte utlopp för detta behov i mitt professionella jag, ter det sig på andra delar i mitt liv, exempelvis mitt privatliv. Får jag inte utlopp för mitt behov av att bestämma kan det visa sig i mina relationer istället. Det blir att jag inte klarar av att bli tillsagd, och reagerar i stil med: ”Sluta säg till mig vad jag ska göra!” och blir skitsur.

När jag istället får behovet tillfredställt på jobbet får jag inte sådana känslor privat. Då jag har blivit medveten om denna sida hos mig själv kan jag dra nytta av den då den peppar mig till att ta egna initiativ och jag blir självsäker. Jag vet att jag klarar vad jag än tar för mig och det är inget ”vem tror hon att hon är egentligen-tänk”.

Börja granska dig själv. Ta fram hela dig i ljuset. Vad har du för behov som måste ut?

Och viktigast av allt, bli medveten om att det inte är dåligt att ha dessa behov. Alla har dem, fast de visar sig på olika sätt. Kanske har du ett behov av att imponera, fascinera, få beröm, få uppmärksamhet, att alltid veta bäst osv.

I denna sida som vi gömmer för andra men även oss själva, finns en väldigt stor kraft. Denna kraft kan vi skapa massor med om vi låter den passera vår själ innan den kommer ut i verkligheten.

Det är också de här sidorna som ger oss ett jävlaranamma och som gör att vi kommer någonstans. Men vi måste veta om dem så vi vet vart vi ska göra av dem. Vi måste också få denna sidan tillfredställd och inte gömma undan den. De är vårt bränsle. De hjälper oss att tända den eld vi har inom oss.

signatur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s