Så ger du din kropp energi (och håller dig borta från snackset)

Jag ser mig själv som en tillgång. För att få ut det mesta av denna tillgång måste jag vårda den väl. Jag måste mata den med rätt mat som ger tillräckligt med näring, energi och ork att klara av det den är syftad till att klara av. Dessutom måste jag radera och ta bort sådant som tar näring, energi och ork för att kunna klara av det jag ska klara av. När jag snackar mat så snackar jag inte om just mat utan om resurser. Allt sånt som behövs för att kunna leva. Visserligen är mat en sådan del, men absolut inte allt. Vi behöver input som vill oss väl och ta bort sådant som påverkar oss negativt.

Jag måste ta ansvar för mitt liv och ge mig själv rätt näring så jag kan växa, utvecklas och få livskraft – istället för att hamna i ett seg-trött-utmattad-mode som jag hamnar i om jag utsätter mig själv för alldeles för mycket onyttigt ”snacks”.

Tänk efter före och gör ett aktivt val att ta bort energitjuvarna i ditt liv. Fundera över dessa två enkla frågor:

1) Vad ger dig energi och vad gör dig livsglad? T.ex. att du älskar att skriva, vara i naturen, jogga, laga mat osv.

Utsätt dig mer för dessa saker/situationer och var i detta tillstånd så ofta du kan.

2) Vad gör dig utmattad, trött, hängig och seg efter att du utsatt dig för det? T.ex. att du mår dåligt eller får ångest efter att du varit inne och kollat facebook

Utsätt dig mindre för dessa saker/situationer och gör ett aktivt val att ta dig ur det tillstånd du är i när du utsätter dig för dem.

Det är inte svårare än så. Ändå verkar det vara svårt. Och det är för att vi inte är medvetna. Vi utsätts för så mycket utifrån att vi inte märker det själva. Men vi tar in det, och det påverkar oss utan att vi tänker på det. Så tänk efter ordentligt vid vilka tillfällen du mår som allra bäst och som allra sämst.

Några exempel att fundera över…

* Mår du bra av att titta på den där filmen där du jämför ditt eget liv med karaktärerna och sedan får ångest av att du inte lever samma liv?

* Mår du dåligt av att läsa vissa statusuppdateringar på facebook?

* Tar den energi från dig att delta i en diskussion om något du inte bryr dig det minsta om, men du är ändå med i den för att ”verka” intresserad?

Min avslutande tanke…

…Se till att mata dig själv med sådant som ger dig energi, som gör dig stark och gör det möjligt för dig att växa som människa.

Kramar ❤

Marie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s